Nieuws

'Hoe gaat het nu met?'

Ben jij ook zo benieuwd hoe het met je klasgenoten van destijds gaat of met alumni in het algemeen?

Elke eerste werkdag van de maand zal er een rubriek verschijnen op deze pagina, genaamd "Hoe gaat het nu met?". Elke maand zal er een alumnus zijn of haar verhaal doen over de tijd na het afstuderen. Op maandag 1 april zal Misha Pchenitchnikov zijn verhaal doen! 

Wil jij ook graag vertellen aan andere alumni/Fadianen hoe je carrière eruit ziet  na het afstuderen? Mail dan naar alumnifadi@gmail.com!

___________

"Lieve leden,

Na het afstuderen heb ik eerst een aantal maanden rust gepakt door te helpen met de voorbereidingen van Paradigm Festival. Na deze periode wist ik dat de realiteit om het hoekje stond; ik moest gaan solliciteren en een (part-time) kantoorbaan vinden. Althans, dat dacht ik. 

Tijdens de voorbereidingen van Paradigm Festival is mij namelijk door meerdere mensen gevraagd of ik hun kon helpen. De één had een vijftal nieuwe websites nodig, de andere was op zoek naar productiepersoneel voor Nazomeren Festival. Beiden op basis van facturatie (ZZP). 

Daarom heb ik er, halsoverkop, voor gekozen om een eigen bedrijf op te richten zodat ik facturen kon gaan schrijven en zo inkomen te genereren uit projectmatig en zelfgekozen werk. 

Nu, bijna een half jaar later, ben ik trots op wat er bereikt is; talloze evenementen producties en vele websites waar kunnen maken. Daarnaast heb ik een succesvol evenement gelanceerd in de Allround in Groningen. De toekomst ziet er dan ook prachtig uit met nog meer zelfstandig en zelfgekozen werk! 

En ondanks dat alles nu rooskleurig klinkt was het dat absoluut niet altijd. De afgelopen maanden waren namelijk enorm stressvol met vele angstige en depressieve periodes. Want ondanks dat ondernemen mijn passie is heb je altijd twee vragen in je hoofd: “Hoe ga ik het huidige werk waar maken?” en “Hoe kom ik in de toekomst aan werk?”. 

Door objectief te blijven kijken naar de problemen die zijn ontstaan én deze daadkrachtig op te lossen is alles (beter dan) goed gekomen. Want uiteindelijk kan je pas écht leven als je ook de moeilijke kanten van het leven inziet én deze oplost! 

Groetjes,

Misha"

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen