Nieuws

'Hoe gaat het nu met?'

Ben jij ook zo benieuwd hoe het met je klasgenoten van destijds gaat of met alumni in het algemeen?

Elke eerste werkdag van de maand zal er een rubriek verschijnen op deze pagina, genaamd "Hoe gaat het nu met?". Elke maand zal er een alumnus zijn of haar verhaal doen over de tijd na het afstuderen. Op vrijdag 1 maart zal Myrthe Lont haar verhaal doen! 

Wil jij ook graag vertellen aan andere alumni/Fadianen hoe je carrière eruit ziet  na het afstuderen? Mail dan naar alumnifadi@gmail.com!

___________

Hoi allemaal!  

Mijn naam is Myrthe Lont, 26 jaar en ben in Oktober 2017 afgestudeerd aan de   

HanzeHogeschool te Groningen.  

Sinds 1 juli 2018 ben ik werkzaam als Facility Assistent bij Dolmans Facility Management te IJsselstein. In eerste instantie betekende dit dat ik in de flexpoule aan de slag ging en verving bij ziekte of vakantie,  receptionistes, servicedeskmedewerkers, accountmanagers, business managers en facilitair coördinatoren.   

Vanaf half December ben ik bij een klant van Dolmans Facility Management in Amsterdam geplaatst als Procurement Coördinator. In deze functie begeleid ik het inkoop proces tussen de medewerkers van het bedrijf en haar leveranciers en voer ik het hele Request For Proposal proces uit. Dit proces loopt van het aanschrijven van mogelijk nieuwe leveranciers tot het accorderen van een overeenkomst. Daarnaast lopen alle aankopen en contracten via de Procurement afdeling. Hoe eerder een medewerker (de interne klant) ons benaderd, hoe beter ze ondersteund kunnen worden tijdens het aankoopproces en mogelijke onderhandelingen.  

In de ochtend begin ik uiteraard met een kop koffie en start ik rond 8.30 uur mijn laptop op. Het eerste wat ik altijd doe is mijn mailbox checken om te kijken of er zaken lopen die per direct afgehandeld moeten worden. Het komt namelijk wel eens voor dat de contracten dezelfde dag nog getekend en wel, bij de leverancier aanwezig moeten zijn omdat anders de contracttermijn verloopt en alle data verloren gaat. Dit zou voor de klant waar ik geplaatst ben rampzalig zijn aangezien een deel van de bedrijfsinformatie extern opgeslagen staan. Mochten dit soort dingen gedurende de dag voorbij komen ben ik altijd telefonisch bereikbaar om het een en ander in gang te zetten.   

Na het doorspitten van mijn mailbox, het uitsturen van een aantal Docusign verzoeken en telefonisch contact met een aantal leveranciers omtrent contractafspraken, heb ik  om 11 uur een afspraak met een leverancier omtrent alle reizen voor alle medewerkers van de groep waar ik voor werk. Hierin wordt de voortgang en een aantal interessante mogelijkheden besproken. De groep is verdeeld over 3 landen, echter worden de medewerkers verzocht om zoveel mogelijk via GoToMeeting te werken, dit is een vergadertool met beeld en de mogelijkheid tot schermdeling.  

Hierna begin ik samen met de Procurement en Facilities Manager aan de lunch. Waarna ik om 13.00 uur een andere meeting heb met een leverancier van verschillende data licenties. In eerste instantie ben ik natuurlijk niet thuis in IT producten, echter is het proces dat gevolgd dient te worden hetzelfde en zal contact met de leverancier ook niet anders zijn. Om mijn collega te ondersteunen help ik bij het contact met de leveranciers en met het verlengen van bijvoorbeeld licenties. Hierin ligt voor mij een enorme uitdaging maar hierdoor niet minder leuk. 

Om 14.00 uur ga ik een werkoverleg in met de Procurement en Facilities Manager. Omdat mijn manager 1,5 week op vakantie gaat en niet goed bereikbaar is, is het aan mij de taak om de lopende zaken op te pakken. Omdat ik pas sinds kort fulltime op de afdeling werk is het soms lastig om te zien wat er allemaal loopt aangezien de aankopen van Nederland, België en Engeland via Procurement lopen. Deze vergadering heb ik sowieso wekelijks met mijn manager, maar nu moet ik het dus even zelf redden.   

Doordat ik verantwoordelijk ben voor de inkoopprocessen van de hele groep, is het ook wel eens noodzakelijk dat ik voor werkzaamheden of vragen bij mijn collega’s terecht kom en dus met Engeland of België moet communiceren. Ik probeer zoveel mogelijk vanuit Amsterdam op te pakken, maar het kan een keer voorkomen dat dit niet mogelijk is.   

Nadat ik het grootste gedeelte van de dag meetings heb gehad, richt ik me weer tot mijn mailbox die inmiddels alweer redelijk is overspoeld. Ik pak de werkzaamheden die uit m’n mailbox en m’n afspraken voort zijn gekomen op en probeer dit zoveel mogelijk af te ronden. Mocht dit niet lukken is het soms nodig om ’s avonds thuis nog even verder te gaan of langer op kantoor te blijven. Aan de andere kant zal het soms ook mogelijk zijn om eerder naar huis te gaan. Om 17.15/17.30 uur sluit ik alles af en stap ik in de auto naar huis.  

Ik hoop dat jullie op deze manier een idee hebben van de werkzaamheden die ik uitvoer op een dag. Heb je nog vragen, wil je meer informatie of ben je op zoek naar een stage of een baan voor na je studie? Mail dan gerust naar m.lont@dolmans.com

Groetjes,  

Myrthe 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen