Nieuws

'Hoe gaat het nu met?'

Ben jij ook zo benieuwd hoe het met je klasgenoten van destijds gaat of met alumni in het algemeen?

Elke eerste werkdag van de maand zal er een rubriek verschijnen op deze pagina, genaamd "Hoe gaat het nu met?". Elke maand zal er een alumnus zijn of haar verhaal doen over de tijd na het afstuderen. Op maandag 2 februari zal Sanne Kuper haar verhaal doen! 

Wil jij ook graag vertellen aan andere alumni/Fadianen hoe je carrière eruit ziet  na het afstuderen? Mail dan naar facidesdione@org.hanze.nl!

_____________

Direct door van de havo in Assen kwam ik 4,5 jaar geleden naar Groningen om Facility Management te studeren. Waarom? Een brede opleiding gericht op aspecten die ik interessant vind, eventmanagement, hrm, marketing en klanttevredenheid. Nog zonder idee wat ik in de toekomst wilde doen begon ik aan de studie.

Nadat ik in het eerste jaar als niet-actief lid naar meerdere evenementen van FaDi ging, ben ik in het tweede jaar actief lid geworden in de feestcommissie. Samen met 4 anderen hebben wat dat jaar 3 geweldige en druk bezochte feesten georganiseerd. 

Het jaar daarop ben ik naar Aruba vertrokken om daar mijn managementstage te voltooien. In het Hilton Resort & Casino Aruba heb ik de F&B manager ondersteund met zijn werkzaamheden. Als onderzoek heb ik hier een verbeterplan voor 1 van de restaurants geschreven. Omdat ik merkte dat ik meer wilde doen dan de F&B ben ik naar de wedding planner van het hotel gestapt om te vragen of ik daar ondersteuning kon bieden. Dit heeft er toe geleid dat ik samen met de wedding planner meerdere bruiloften heb georganiseerd.  Door dit te vragen heb ik uiteindelijk uit mijn stage kunnen halen wat ik wilde. 

De afstudeerstage heb ik gedaan bij BUKU, een nieuw bedrijf dat een platform biedt voor online studieboeken.  Als afstudeeropdracht heb ik onderzocht waar het online platform voor zowel docenten als studenten aan zou moeten voldoen en hoe het huidige platform naar een hoger level kon komen. 

Naast het afstuderen werkte ik al als klantenservice medewerker van Zilveren Kruis. Omdat ik na het afstuderen nog niet goed wist of ik wilde gaan werken of dat ik door wilde gaan studeren ben ik hier eerst blijven werken. Naast het zelf beantwoorden van klantvragen heb ik hiervoor ook collega’s opgeleid. 

Op een dag kreeg ik de vraag, Sanne, we moeten in de komende 4 weken ongeveer 60 mensen aannemen voor een project van de NS. Wil je Recruitment hier mee ondersteunen? 

Ik ben de uitdaging aangegaan en kreeg vrijwel volledige vrijheid, na 2 keer meekijken bij een sollicitatieronde deed ik het zelf en kreeg ik het vertrouwen om mensen zelf aan te nemen, ontzettend leuk!

Naast dit werk ben ik vanaf februari 2019 de voorzitter van de lustrumcommissie. Samen met mijn 5 geweldige commissiegenoten staan we aan de vooravond van 10 lustrum activiteiten.  Hier heb ik voor gekozen om naast de opgedane ervaring met organiseren van evenementen tijdens mijn stage en als actief lid in andere commissies, een grote uitdaging aan te gaan. Inmiddels zijn we er helemaal klaar voor en ik hoop jullie allemaal te zien 1 of meerdere lustrum activiteiten tussen 31 januari en 14 februari!

Wat ik in 2020 ga doen? Het is nog een verassing, ook voor mij. Maar er liggen verschillende opties open. 

Liefs Sanne

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen