Nieuws

'Hoe gaat het nu met?'

Ben jij ook zo benieuwd hoe het met je klasgenoten van destijds gaat of met alumni in het algemeen?

Elke eerste werkdag van de maand zal er een rubriek verschijnen op deze pagina, genaamd "Hoe gaat het nu met?". Elke maand zal er een alumnus zijn of haar verhaal doen over de tijd na het afstuderen. Op maandag 2 december zal Mitra Shahbaz haar verhaal doen! 

Wil jij ook graag vertellen aan andere alumni/Fadianen hoe je carrière eruit ziet  na het afstuderen? Mail dan naar facidesdione@org.hanze.nl!

_____________

Lieve Fadianen,

Ondanks dat het nog maar anderhalf jaar geleden is dat ik ben afgestudeerd van International Facility Management, lijkt het een eeuwigheid geleden! Tijdens mijn afstudeerstage in Luxemburg had ik al besloten dat ik werken toch nog even wilde uitstellen, daarom besloot ik op zoek te gaan naar Master-programma’s. Na uitbundig onderzoek (ook voor opleidingen in het buitenland!) ben ik alsnog gestrand in het trots van het Noorden: Groningen. Inmiddels heb ik het pre-Master traject afgerond en ben ik begonnen aan het “echte” werk, de Master Business Administration met een specialisatie in Strategic Innovation Management.

Ik moet zeggen dat de overstap van HBO naar WO mij iets zwaarder viel dan verwacht. Vakken als wiskunde en statistiek waren natuurlijk pittig, maar ook de manier van onderzoek doen en het kritisch benaderen van academische artikelen waren nieuwe en uitdagende onderwerpen! Gelukkig is het allemaal op zijn pootjes terecht gekomen en ben ik de Master ingerold met het idee van: “Als ik het Pre-Master traject heb overleefd, kan ik alles aan!”…. Daar heb ik mij ook wel op verkeken, want dit is nét weer een tandje hoger. Het hogere niveau is echter precies waarom ik ervoor had gekozen om door te studeren. International Facility Management was uiteraard uitdagend, maar daarnaast had ik nog genoeg tijd om in mijn eerste jaar twee commissies te doen bij de FaDi en een bestuursjaar te doen in mijn tweede jaar. Bovendien heb ik in alle twee de jaren nog parttime gewerkt. Helaas kan ik het nu niet meer veroorloven om gezellige en professionele activiteiten te organiseren via de studievereniging, zoals in mijn jaren bij FaDi. Nu ben ik vaak te vinden in de universiteitsbibliotheek met studiegenootjes en proberen we elkaar met al onze kracht en energie (en koffie en véél red bulls) door alle tentamens te slepen. Voornamelijk met het motto: “We’re all in this together!

Bovendien was het uitstellen van werken niet de enige reden waarom ik ging door studeren. Tijdens alle twee mijn stages in Luxemburg (derde jaar bij European Stability Mechanism en afstudeer jaar bij European Investment Bank) merkte ik dat ik mijn baan kansen toch wou uitbreiden door de mogelijkheid te hebben om als consultant te kunnen werken in een ander veld dan Facility Management. Het operationele en contractmanagement aspect had ik al in de pocket met mijn HBO-diploma, dus wilde ik het toch nog iets gespecificeerd hebben met een WO-diploma. Momenteel ben ik dus onderweg naar het behalen van mijn Masterdiploma en hopelijk kan ik hem volgend jaar in ontvangst nemen! Wat ik daarna ga doen, is nog een verrassing… ook voor mij.

Kortom, met mijn verhaal wil ik jullie natuurlijk niet afschrikken om een Master te doen, maar ik wil jullie op het hart drukken dat er ontzettend veel, leuke en interessante opties zijn. Ga op onderzoek uit, vergelijk, praat met mensen (alumni of studiegenoten)! Met zoveel mogelijk perspectieven en opties kan je de beste beslissing maken om nog zoveel mogelijk te kunnen genieten van je studententijd én je professioneel te kunnen ontwikkelen!

Heel veel liefs en succes,

Mitra 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen