Nieuws

"Hoe gaat het nu met"

Ben jij ook zo benieuwd hoe het met je klasgenoten van destijds gaat of met alumni in het algemeen?

Elke maand zal er een rubriek verschijnen op deze pagina, genaamd "Hoe gaat het nu met?". Elke maand zal er een alumnus zijn of haar verhaal doen over de tijd na het afstuderen. Op maandag 16 september gaat Bram Veldman zijn verhaal doen! 

Wil jij ook graag vertellen aan andere alumni/Fadianen hoe je carrière eruit ziet  na het afstuderen? Mail dan naar alumnifadi@gmail.com!

--------------------

Hallo Fadianen!

Nog maar pas afgestuurd en nu al wordt er een beroep op mij gedaan als alumnus van (I)FM voor de rubriek :’hoe gaat het nu met?’. 

Voordat ik vertel hoe het nu met mij gaat, zal ik eerst vertellen hoe het ooit met mij ging. 

In 2015 ben ik begonnen met de studie IFM. Voor deze studie had ik al de mbo opleiding facilitair leidinggevende gedaan. Tijdens deze studie heb ik mijn eindstage gedaan bij een hotel in Engeland, waar ik een zeer internationale omgeving van zowel buitenlandse collega’s als buitenlandse gasten heb mogen werken. Ik heb dit als heel leerzaam en leuk ervaren, waardoor ik uiteindelijk besloten heb om de internationale variant van onze opleiding te doen. 

In jaar 2 van de studie heb ik met heel veel plezier een bestuursfunctie bij FaDi gedaan. Buiten het plezier (en vele borrels) heb ik ook heel veel kunnen leren. Bij mijn huidige functie besef ik pas hoeveel essentiële skills ik bij FaDi heb ontwikkeld die ik nu in mijn dagelijkse werk toepas; mogelijkheden voor verbetering inzien, strategieën ontwikkelen om naar verbetering toe te werken en vervolgens je strategieën toepassen om naar resultaat te werken. 

Mijn eerste stage van IFM heb ik gedaan bij de YMCA Cape Town, Zuid Afrika. Dit kan ik het beste omschrijven als een soort long-stay hostel. Tijdens deze stage heb ik allerlei taken uitgevoerd als assistent van de general manager. Mijn taken als stagiair waren niet heel uitdagend, wat ik wel als uitdagend heb ervaren is het werken met verschillende culturen en achtergronden. De YMCA werkt veel met ex-gedetineerden en ex-verslaafden, dit vergt soms een andere aanpak van samenwerken. 

Mijn afstudeerstage heb ik gedaan bij JetSupport op de luchthaven Schiphol. JetSupport is een vliegtuigonderhoudsbedrijf voor privé- en zakenjets. Ik heb altijd al interesse gehad in de luchtvaartbranche, vanwege de internationale setting en focus op efficiency. Als afstudeeropdracht heb ik onderzocht hoe het binnenmilieu in de kantoren kon worden verbeterd. Tijdens het afstuderen heb ik heel erg veel gehad aan de kennis die ik heb opgedaan tijdens jaar 2 over binnenmilieu. 

De dag na mijn afstudeerpresentatie vroeg mijn manager: “Wat doe je vanaf maandag eigenlijk?”. Hiermee doelde hij indirect dat hij mij een baan aanbood, als facility manager. Als facility manager bij JetSupport houd ik mij voornamelijk bezig met het gebouwonderhoud van de 3 vlieghangaars en kantoren. Daarnaast werk ik samen met collega’s aan een het ontwikkelen van een nieuw werkplekconcept voor de kantoren en kijken we hoe we ons (chemisch) afval efficiënter en milieuvriendelijker kunnen afvoeren. 

Ondanks dat ik ‘gewoon’ in Nederland werk heb ik heel erg veel aan de internationale variant van FM. Bij JetSupport werken verschillende nationaliteiten, daarnaast moeten de hangaars van JetSupport voldoen aan Europese luchtvaart wetgeving en komen onze klanten en leverancier uit heel Europa. Buiten dit alles heb ik de mooiste werkplek van Nederland, met een uitzicht verschillende landingsbanen, de skyline van Schiphol en heb ik tot nu toe onder andere ons Nederlands elftal, Ajax en onze koning al zien vertrekken van Schiphol-Oost. 

Kortom, veel afwisseling in mijn taken, typisch FM dus!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen