Nieuws

'Hoe gaat het nu met?'

Ben jij ook zo benieuwd hoe het met je klasgenoten van destijds gaat of met alumni in het algemeen?

Elke eerste werkdag van de maand zal er een rubriek verschijnen op deze pagina, genaamd "Hoe gaat het nu met?". Elke maand zal er een alumnus zijn of haar verhaal doen over de tijd na het afstuderen. Op maandag 3 juni zal Luuk van der Horst zijn verhaal doen! 

Wil jij ook graag vertellen aan andere alumni/Fadianen hoe je carrière eruit ziet  na het afstuderen? Mail dan naar alumnifadi@gmail.com!

___________

Hallo allen!

Toen ik werd gevraagd om een stuk te schrijven als Alumnus ging ik eens nadenken. Hoe heb ik bereikt waar ik nu ben? Wellicht steken jullie hier iets van op wat jullie kunnen gebruiken als jullie zijn afgestudeerd.

Ik ben ongeveer inmiddels anderhalf jaar afgestudeerd Facility Manager. Ik wil jullie graag meenemen in de reis naar mijn huidige functie.

Mijn professionele loopbaan is begonnen bij Facides Dione waarbij ik een jaar een bestuursfunctie vervulde. Ik heb hier gigantisch veel van geleerd. Leren samenwerken en duidelijk communiceren zijn voor mij de punten waar ik nu nog het meeste baat van heb. De ervaring die ik daar heb opgedaan had ik voor geen goud willen missen.

Vervolgens ben ik begonnen met mijn afstudeerstage bij een camping in Friesland. De opdracht die ik hier mocht uitvoeren leek mij fantastisch en daarom begon ik vol goede moed. Toen ik éénmaal mijn afstudeerstage liep, werd het duidelijk dat ik naast het afstuderen ook de helft van de tijd mocht fungeren als tuinman. Daarnaast wilde mijn stagebegeleider dat ik mijn opdracht alleen op haar manier mocht doen en dat andere manieren niet goed waren. Hierdoor heb ik geleerd dat je anderen niet de mogelijkheid moet geven om over je heen te laten lopen. Ik ben hier na vier weken gestopt en heb duidelijk verteld wat de reden hiervan was. Dit in de hoop dat toekomstige studenten hier wellicht beter hun weg in kunnen vinden.

Na deze deceptie zat ik zonder afstudeerstage en wist ik niet wat ik moest. Uiteindelijk heb ik mijn netwerk ingezet en via een klasgenoot een afstudeerstageplek gevonden, namelijk; Vechtdal Bouw. Vechtdal Bouw is een aannemer in de regio Noord- en Midden Nederland. Hier mocht ik na een succesvol sollicitatie gesprek beginnen aan een afstudeerstage op het gebied van klanttevredenheid. Ik heb een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd en aan de hand hiervan een adviesrapport geschreven.

Nadat ik was afgestudeerd kreeg ik een baan aangeboden bij Vechtdal Bouw. Door de inzet die ik heb getoond tijdens het afstudeertraject waren ze tevreden over mij. Helaas was het niet de functie die ik ambieerde, in eerste instantie kwam ik terecht op de (financiële) administratie. Af en toe moet je genoegen nemen met minder om vervolgens je doelen te bereiken. Na een jaar heb ik aangegeven dat ik niet gelukkig werd in de huidige functie en dat ik ergens anders had gesolliciteerd als kopersbegeleider.

Vervolgens kreeg ik van mijn leidinggevende direct dezelfde baan aangeboden. Hier heb ik uit geleerd dat je open moet zijn en in gesprek moet blijven met de mensen om je heen.

Nu ben ik kopersbegeleider bij Vechtdal Bouw. Het aanspreekpunt voor alle kopers en de schakel tussen hen en de werkvoorbereiding. Veel sociaal contact en af en toe omgaan met conflicten. Ik leer hier elke dag nog steeds bij. Daarnaast ben ik in het verloop van bovenstaande tijd getrouwd en vader geworden, dit is hetgeen waar ik tot op dit moment het meest trots op ben. Werk is ook maar werk, het is belangrijk dat je het leuk vindt maar het is zeker niet je leven. Blijf denken aan de mensen om je heen die dicht bij je staan.

Leef je leven.

- Luuk van der Horst

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen